Recept: Dejvovy toasty

Když nemám zrovna závodní přípravu a chci si pochutnat, dopřeju si tyto výborné toasty, které dělám po svém a které pak chutnají výborně 🙂 Dělám je tak, aby byly uvnitř dobře zapečené, křupavé, ven nevytekla ani kapka a uvnitř byly šťavnaté a výživné. Podělím se s vámi o svůj recept a postup.

Připravte si:

  • celozrnný toastový chleba
  • jihočeské máslo
  • kečup
  • cibule
  • paprika
  • sýr Eidam 30%
  • sýr Niva
  • kuřecí šunka

 

První krok:

Každou vrstvu toastového chlebíčku namažu tenkou vrstvou jihočeským máslem. Je potřeba šikovně odkrajovat máslo po extra tenkých plátcích, aby se chlebíček nepoškodil při roztírání.

Druhý krok:

Každý máslem namazaný chlebíček natřu kečupem a naskládám na něj tenké plátky cibule. Vše rozvnoměrně rozprostřu. Pak na každý druhý přidám sýr Nivu. Opět v tenkých plátcích a nedávám je příliš k okrajům, protože by sýr mohl při zapékání vytéct.

Třetí krok:

Nivu pak překrývám 2-3 vrstvama kuřecí šunky.

Čtvrtý krok:

Šunku pak překrývám plátkem Eidamu.

Pátý krok:

Na Eidam pak přidávám tenké kousky papriky. Poté chlebíčky spojím do sendviče a dám zapékat na cca 3 minuty.

Dobrou chuť!

🙂

Napsal: David Tauš